En we gaan door! - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Bram Hoogers - WaarBenJij.nu En we gaan door! - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Bram Hoogers - WaarBenJij.nu

En we gaan door!

Blijf op de hoogte en volg Bram

04 November 2013 | Portugal, Lissabon

Ruim een maand geleden schreef ik een reisverslag waarin ik aanhaalde dat de tijd wel erg snel ging. Aangezien dat een maand geleden is en ik er vandaag weer aan dacht, is datzelfde het geval. De maand oktober was een mooie balans tussen plezier en schoolwerk, met de nadruk op schoolwerk. Aangezien de school weinigen jaloers zal maken zal ik er niet meer over zeggen dan dat de eerste tentamens gedaan zijn en ik nog steeds hoop heb op een goede uitkomst. De workload is er in iedere geval niet minder op en het work hard play hard is behoorlijk uit balans, maar je moet wat voor 2 masters.

Wat betreft plezier springen er twee momenten uit, sowieso was Loeki er een week wat een mooi excuus was voor een weekje vakantie met tussenpauzes op school. Toen L hier was hebben zijn we allereerst maar weer eens op date geweest. De dagen erna zaten vol met culturele bezichtigingen, Pasteis de Belem eten, Ginjinha drinken en lekker eten. We hebben de stad beleefd als locals en eindelijk weer wat tijd doorgebracht. L was er natuurlijk als verjaardagscadeautje want de 12e, een dag naar L’s aankomst ben ik alweer 23 jaar oud geworden (de aftakeling is begonnen). Als verjaardag zijn we bij een studiegenoot thuis verrukkelijk gaan eten met een groepje vrienden. Iedereen had eten gemaakt, de Caipirinhas vloeiden rijkelijk en ook nog twee mooie flessen wijn aan overgehouden. De week was gewoon chill, en ondanks de vele toeristische attracties was het absoluut een rustgevend weekend. Even met iets anders bezig zijn en volgens mijn Slaap app ook de enige week dat ik boven de 8 uren slaap uitkwam, keurig dus.

Samen met L ben ik ook een dag naar Sintra geweest. Sintra is een prachtig mooie stad met een nog mooier kasteel. Dit kleurrijke sprookjeskasteel bovenop de berg geeft een uitzicht van 360 graden van de zee tot aan de bergen, simpelweg prachtig. Ook hebben we de Ginjinha (kersenlikeur) in een chocoladebekertje ontdekt. Daar weten wij ondertussen wel raad mee!

Ook is afgelopen weekend vanaf donderdag Matthijs langsgekomen, wat een garantie was voor veel lekker eten, heel veel bier en verassend genoeg nog meer dan genoeg cultuur. Naast elke maaltijd buiten de deur te houden, en kennis gemaakt te hebben met verfijnd eten, stukken vlees groter dan in Argentinië en heerlijke tapas, heeft M ook de drank leren kennen. We begonnen op dag 1 met een Ginjinha, waarna we kannetjes wijn dronken en sloten af met een biertje in een bar bovenop een parkeergarage. Dit exacte traject heb ik ook met L doorlopen, en is een bewezen succes. De avond erna zijn we lekker verse vis (kokkels) gaan eten en zijn we Bairro Alto ingetrokken waar we rustig een biertje hebben gedronken in een barretje wat een terras op de trap voor de deur had. Op een kussentje op de grond verbaasden we ons hoe verdomde weinig je eigenlijk nodig hebt in het leven. Om wat bloed in de benen te gooien zijn we toen maar overgestapt op biertjes van 0.75liter, wat altijd goed is. De dag erna kwamen we er, wederom in Bairro Alto achter dat de 2 euro die we voor een halve liter betaalden eerder, eigenlijk best veel was toen we er voor 1,25 eentje kregen.

Verder nog noemenswaardig, en voor jullie wetenschap, afgelopen weekend, de eerste van november was het weer hier nog goed genoeg om in korte broek rond te lopen en om te verbranden op het terras. Over minder dan 50 dagen zit ik alweer in Nederland dus laat ik er nog maar even van genieten. Ik neem weer afscheid van jullie, want de plicht roept.

Hoooi

• 04 November 2013 - 21:40

Cecilia:

Brammie,
    nog twee weken en dan mag je weer even relaxen om Nicolien en mij de betere bars en restaurants te laten zien en proeven. Ik verheug me erop! Nog even bikkelen maar dan heb je ook wat
    Tot de 18e xx

• 06 November 2013 - 19:04

Gerard:

Je weet het hè er zit een correlatie tussen alcoholgebruik en opnamevermogen van de hersenen.
    Pas goed op C daar in Lissabon met al die kinderhoofdjes. En goed te lezen dat het leren goed gaat. Houd vol.