Integreren
Door: Bram Hoogers
Blijf op de hoogte en volg Bram
18 Maart 2011 | Zuid-Afrika, Sun City
Ik weet dat dit verslag vrij snel volgt op de vorige, maar ik dacht dat het wel mooi zou zijn als het volgende verslag in zijn geheel in het teken zal staan van Kaapstad. Over Kaapstad gesproken, morgen vertrekken we dan eindelijk naar Kaapstad, heerlijk een weekje op vakantie en de eerste drie nachten zullen we slapen in het prachtige Table Bay hotel, wat lid is van the Leading Hotels of the World. We zullen niet de gebruikelijke ±800 euro voor de kamer betalen, maar Olivier heeft het voor elkaar gekregen dat we voor een zeer aantrekkelijk prijsje daar zullen overnachten en ontbijten. De week kan dus eigenlijk niet beter beginnen.
Zoals ik in de eerste alinea al schreef zijn we deze week ook eindelijk eens buiten het resort gegaan. Afgelopen zaterdag ben ik door een ex- collega van the Vacation Club uitgenodigd in Mogwase om te gaan braaien. Om 2 uur zouden we opgehaald worden in Sun Village, wat blijkbaar Afrikaanse tijd was, want om 3 uur werden we uiteindelijk opgehaald. Maargoed, wij dus naar Mogwase gereden, wat ongeveer een kwartiertje rijden is. Hier aangekomen zagen we al meteen dat dit niet het soort dorpje is als wat we in Nederland gewend zijn. Sommige mensen bouwen hier hun eigen huis, wat nog wel redelijk is maar anderen wonen echt nog in de golfplaten hutjes die je van het nieuws kent. De plek waar we gingen braaien was ergens midden in het dorpje, en hier aangekomen werden we ontvangen door zo’n 8 vrienden van de collega. Hier toen gezellig wat biertjes gedronken, echt goed gelachen en ondertussen lekker braaien. Het eten was ook wel weer mooi, ze legden ons uit dat normaal gesproken de pap op 1 groot bord ging, de salade op 1 bord, en het vlees op 1 bord. Iedereen eet dan met zijn handen van hetzelfde bord. Ze maakten zich volgens mij een beetje zorgen of wij dit erg vonden want ze vroegen meerdere malen of wij niet een apart bord wilden hebben. Wat wel weer mooi was, is dat voordat we met onze handen het eten aanraakten we met de hele groep onze handen gingen wassen aan de gemeenschappelijke kraan. Goede hygiëne dus!
Nadat het eten op was, gingen we naar een tavern een stukje verderop. Onderweg hiernaartoe kregen we van 2 van de mannen een hele toer door de village. Hier wordt je toch wel echt geconfronteerd met hoe goed wij Hollanders het hebben, het is gewoon back to basic, maar de mensen blijken er tevreden mee te zijn. In de bar aangekomen gaven we wel echt licht in het donker, maar echt iedereen was aardig en geïnteresseerd. Tegenover de bar stond er een soort kleine bouwkeet waar ze eten verkochten, hier nog eens pap met malamagodu gegeten, een ZA specialiteit. (Ingewanden van de koe). Uiteindelijk achterop een pick-up truck naar huis gebracht en dat was het einde van ons avontuur.
Verder is het op werk wel prima, heb deze week ook de Director of Operations van Sun City ontmoet, die bij stom toeval uit Zoetermeer bleek te komen. Wat kom ik toch ook uit een wereldstad he! Daarnaast ook André Rieu ontmoet, wat natuurlijk wel leuk is als je je voorstelt als Bram uit Maastricht. Deze vrijdag had ik vrij omdat ik naar Home Affairs terug moest gaan om een visum te regelen. Dit keer kwamen we verder dan vorige keer gelukkig. Alles is opgestuurd naar Pretoria, en nu is het wachten op goedkeuring, wat vermoedelijk zo’n 2 maanden gaat duren!
Kortom, het gaat hier allemaal z’n gangetje. Morgen genieten van een welverdiende vakantie in Kaapstad. Hou vooral deze site in de gaten, want ik vermoed dat ik genoeg te vertellen heb volgende keer! Voor foto’s verwijs ik jullie graag door naar Facebook waar ik de foto’s upload!
18 Maart 2011 - 14:32
Gerard:
Hoi Thabo,
Flink aan het avonturen. De naam past dus op het plezier daar. Ze mogen daar arm zijn maar wel heel gastvrij als ik het zo lees.
Doet me denken aan vroeger toen ik met mijn Pa de bakkerswijk liep. Hoe rijker de klant en groter het huis des te minder de fooi.
Veel plezier in Kaapstad. Je moeder is trouwen erg jaloers dat je André 'een hand heb mogen geven. Hier alles goed. Ons cluppie minder. Met Billy Turf in de goal verspelen we helaas snel onze prijzen
gr Pa -
18 Maart 2011 - 20:20
Cecilia Hoogers:
Thabootje,
eerst even een kleine correctie op de reactie van je vader: jij weet wel welke toch???
Die jongens hebben je gauw door met je nieuwe naam zeg, past helemaal bij je. Lijkt me geweldig om mee te maken zo;n braai . Wij zijn idd wel verwend.
Ga genieten in Kaapstad, check je parachute 3 keer voor je springt en kom veilig weer op de grond. En het volgende enge graag achteraf vertellen ok?
XX -
18 Maart 2011 - 20:58
Annemiek:
Heb ik net de site van Bam ontdekt en nu moet ik weer wennen aan een nieuwe neef.
Dag Thabo wat ben je een gelukkig mens dat je Andrè Rieu heb ontmoet.
Begrijp ik goed dat je gaat parachuut
springen?
Heb ik vroeger (toen ik nog jong was) altijd willen doen. Geniet ervan -
18 Maart 2011 - 21:09
Sabien:
wow parachute springen , heb ik ooit ,heel lang geleden ook eens gedaan.nou ja geoefend geoefend en toen een kleine sprong gedaan! verder vermaak je je goed zo telezen en werk je ook nog??? ik wacht je verdere belevenissen met spanning af. groetjes en genieten he!! -
21 Maart 2011 - 07:26
Inez:
Hey Thabo,
Was het toch goed gekomen met André? Ik had al bijna m'n mestreechter dictionaire uit de kast gehaald om je te helpen;) (M'n Opa).
Zuut der weer allemoal good oet, geneet dervaan en ver zeen ös euver 3 moand (ofzoeget)!
Oke genoeg gek gedaan,
Groetjes aan Mandla!
xxx -
27 Maart 2011 - 19:14
Micheline:
Hoi Bram,
Wat een leventje heb je toch, zeg! Ontzettend leuk om allemaal te lezen. Je moeder tipte mij dat ik op deze site je reisverslag kon volgen. Heel erg leuk.
We hebben je gemist gisteren op Thomas zijn 21ste verjaardag, maar weet wel zeker dat je het daar in zuid afrika veel meer naar je zin zal hebben gehad. Ik kijk uit naar je verslag over kaapstad.
Kun je niet wat foto's plaatsen op deze site? Deze bejaarde beweegt zich niet op facebook namelijk. Groetjes!