"Africa's kingdom of Pleasure"
Door: Bram Hoogers
Blijf op de hoogte en volg Bram
26 Februari 2011 | Zuid-Afrika, Sun City
Verder ben ik begonnen met werken bij de Vacation Club. Dit is een soort centerparcs waar ik zo’n 3 weken werk als receptiemedewerker, duty manager en housekeeping manager voordat ik naar The Palace ga. Hier is het werk best prima, maandagen en vrijdagen is het intens druk omdat dan alle 400+ units in/uitchecken. Het is druk momenteel, voor vrijdag zijn er ook weer 22 units overboekt. Hopen op veel annuleringen dus! Met de collega’s is het goed lachen. De hele week dubbel gelegen met een paar mensen en ze zijn ook stuk voor stuk relaxed tegen me en heb al meerdere uitnodigingen gehad om te komen braaien buiten Sun City. Daarnaast natuurlijk ook veel vragen gesteld natuurlijk over de verschillende culturen hier. Je werkt met Tswanas, Zulu’s, Xhosa’s, Afrikanen enzovoort dus er valt genoeg te leren.
De eerste dag begon voor mij al goed, ze vonden het na 5 uurtjes werken wel tijd om met z’n allen op safari te gaan in het nabijgelegen Pilanesberg National Park. Hier veel beesten gezien, niet alles van de Big Five kunnen afstrepen maar ben een heel eind gekomen! Ze zitten er wel allemaal dus wie weet volgende keer. Ik heb tot nu toe een paar dagen 8 tot 5 gewerkt en enkele dagen 8 tot 1. Het valt dus reuze mee, en als er dan ook nog eens zoals vrijdag iemand weggaat, zit je zomaar 2 uur met z’n allen de meest lekkere Zuid-Afrikaanse specialiteiten te eten. Ook ben ik al naar de muziekshow gestuurd die in een van de entertainmentzalen speelt. Dit was een show waar ze muziek van de jaren 60 speelde, waar ik verbazingwekkend veel van kende. Dit was leuker dan verwacht dus dat ook maar mooi meegepakt. Hoogtepuntje op werkgebied was toch wel even dat er een groep Mexicanen een plek zocht om te slapen. Ze probeerden Engels te spreken met de manager maar dit lukte niet echt. Ik stond het aan te horen en besloot toch maar eens tussenbeide te komen en het in het Spaans op te lossen. De manager onder de indruk, de mensen een slaapplek en ik trots.
Naast het ‘werken’ natuurlijk ook nog de nodige andere mooie dingen meegemaakt. Op de 16e was Ollie jarig dus dat moest gevierd worden. Wij met alle trainees van Afrika en wat andere mensen die we hebben leren kennen naar sports & social om het eens te vieren. Leuk was wel dat ik geprobeerd had ze allemaal ‘lang zal die leven’ te laten zingen. Dit deden ze toch wel netjes met een Afrikaans ritme uiteraard. Mooi was wel dat ze inderdaad geloofden dat je 22x hoera moest zeggen als iemand 22 wordt. Hier zijn natuurlijk ook filmpjes van. Op de zaterdag erna zijn we met een groep naar ‘the Shebeen’ gegaan. Een ‘traditionele’ Zuid-Afrikaanse bar waar je alleen maar flessen kan kopen van 0,75 liter. Een fles black label, het bier wat ik hier drink is daar zo’n 26 Rand, wat ongeveer 2,60 is. Sports & social is verder een beetje de huiskamer hier. Hier eten we zo nu en dan, we sporten er en af en toe lekker een potje poolen, wat tegen afrikanen vrijwel onmogelijk is. Het lijkt wel alsof ze het allemaal kunnen. Gister ook weer naar Shebeen geweest om vervolgens door te gaan naar Traders. Mooie avond gehad en ik blijf me fascineren over de bewegingen die ze hier kunnen maken. Tijdens de avond ook constant cirkeltjes vormen en dan gaat er weer iemand anders in het midden staan dansen. Om maar niet te spreken van de vrouwen!
Als we een vrije dag hebben is Valley of Waves toch wel een goede plek om te zijn. Dit is de kunstmatige zee, en er is ook een zwembad waar je heel chill aan kan liggen op ligbedden terwijl de monkeys en baboons om je heen lopen en slingeren. Het blijft een aparte gewaarwording. Naast Valley Of Waves zijn er nog genoeg andere zwembaden die we kunnen bezoeken. Ook ben ik vorige week wezen minigolfen met Ollie en Mzwadile, goed gelachen en goed verbrand! ‘s Ochtends regende het nog dus was zonnebrand niet nodig dacht ik. Totdat de zon tevoorschijn kwam en ik na een uur vuurrood was. Welkom in Afrika. Vandaag is de president van Zuid-Afrika ook aangekomen in Sun City om een congres bij te wonen dus het is hier vol met politie en beveiliging. Sowieso is het in het erg druk op het moment. Afgelopen week vroeg een gast of er iets vrij was voor een extra nacht. Bij ons waren we al met 22 units overboekt dus dat ging ‘m niet worden, dus ik naar alle 4 andere hotels gebeld en elk hotel was al overboekt. Bizar!
Nou dat was het wel weer, nu is het weer tijd om een lekker biertje te gaan drinken en vroeg naar bed te gaan, morgen namelijk van 3 tot 7 werken. Zullen wel vier zware uurtjes worden! Laat gerust een berichtje achter, ik vind ze stuk voor stuk tof om te lezen!
26 Februari 2011 - 19:32
Gerard.:
Goed te zien dat je aan het werk bent. Knetterdruk ook? Kom je ook veel Nederlanders tegen? En Bram op de dansvloer dat ik dat nog eens mag meemaken.
Wanneer kunnen we eerste foto's aanschouwen? -
26 Februari 2011 - 21:11
Peter:
Brammie
Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar, ben best jaloers op je. Londen is ook zeker niet verkeerd, echt een fantastische stad. Begin het nu een beetje te kennen. Ben benieuwd naar alle foto's en filmpjes. Veel plezier nog.
Groetjes -
27 Februari 2011 - 05:37
Floris:
Leuk om te lezen! Heb elke keer als ik hier buiten loop stiekem een beetje spijt dat ik niet in de zon zit! Ik stuur binnenkort wel een mail met wat meer updates! -
27 Februari 2011 - 05:42
Inez:
Lekker in de chill dus. Klinkt allemaal goed zeg Bram! Geniet lekker van de zon, ben jaloers op het feit dat hier gewoon de hele dag smog hangt en het slechts 14 graden is..
Liefs, xx -
27 Februari 2011 - 10:55
Joey:
Goed om te zien dat je je thuis voelt man toch wel belangrijk als je daar 6 maanden zit.
Inmiddels al een visum kunnen regelen? -
27 Februari 2011 - 12:00
Cecilia Hoogers:
Goed bezig jongen: werken en vooral veel plezier maken. Ben wel jaloers, het regent hier al 2 dagen en kan niet wachten tot de zon gaat schijnen. Fijn dat je het naar je zin hebt. wanneer komen de foto's en video's hier of op Facebook???
XX -
27 Februari 2011 - 12:09
Fenneke:
Wat een vreselijk oord zeg! Kom je nog terug? -
27 Februari 2011 - 12:41
Joop:
Hallo Bram, vandaag ben ik aangehaakt bij de volgers en heb ik je verhalen op rij gelezen. ik vind het onverantwoordelijk dat zo'n school onze bloem der natie naar die verschrikkelijke oorden stuurt. Daarbij komen dan die lange dagen die je moet werken, volgens mij houd je nauwelijks tijd over om je te ontspannen. Nou kop op jongen, doorbijten en die bijna zes maanden zijn zo om. Als de heimee te groot wordt zullen wij proberen je van hieruit een hart onder de riem steken.
Houd je haaks,
Joop