Een nieuw avontuur - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Bram Hoogers - WaarBenJij.nu Een nieuw avontuur - Reisverslag uit Maastricht, Nederland van Bram Hoogers - WaarBenJij.nu

Een nieuw avontuur

Door: Bram Hoogers

Blijf op de hoogte en volg Bram

22 Januari 2012 | Nederland, Maastricht

Hallo allemaal,

Met grote vreugde kan ik jullie allemaal mede delen dat het weer tijd is voor een nieuwe reis en een nieuw avontuur. Aangezien onze wereld 21 december helaas toch vergaat, heb ik besloten er maar het meeste van te maken en een duik in het onbekende te nemen. Dit keer zal de reis nóg langer zijn en nóg verder gaan dan mijn eerdere reizen (bekend voor de trouwe volgers van deze site). Ik ga namelijk naar Chili (in Zuid-Amerika, niet te verwarren met China). De reis zal in totaal 6 maanden en 2 weken in beslag nemen, 13 Februari tot 25 Augustus waarvan er een groot gedeelte gereisd zal worden. Waar ik Afrika nog met Olivier trotseerde, zal ik dit keer samen met mijn huisgenoot, studiegenoot en bovenal goede vriend Eloy een nieuw continent trotseren.

Naast het feit dat ik meer stempeltjes in mijn paspoort wil hebben, ga ik vooral naar Chili om te gaan studeren. In het derde jaar van mijn opleiding kiest elke student minors aan om in te specialiseren. Ook is er de mogelijkheid tot het volgen van een semester in het buitenland, wat wij dus gaan doen. Voorheen was Chili nog geen optie, maar Eloy en ik zijn gevraagd om als eerste studenten naar Chili te gaan, wat natuurlijk heel mooi is. We zullen vanaf half maart tot eind Juli gaan studeren aan Universidad Austral de Chile. (http://www.uach.cl) We zullen vijf verschillende cursussen volgen, met de focus op toerisme, marketing en financiën. Vanzelfsprekend zal alles in het Spaans gaan wat misschien nog wel een grotere uitdaging is.

De stad waar wij studeren, Valdivia ligt redelijk zuidelijk in Chili en is in een donker verleden nog in Nederlandse handen geweest. Voor de geologen, het is ook het stadje waar in 1960 de zwaarste aardbeving ooit is geconstateerd en een jaartje geleden nog op ongeveer 100 kilometer afstand een vulkaan is uitgebarsten. Na het bungeejumpen in Zambia (waar een paar weken geleden nog een touw knapte) leek dit me wel een mooi nieuw risicootje.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het regelen van een visum, en nadat we deze afgelopen vrijdag deze op hebben mogen halen, hebben we vandaag dan ook eindelijk de tickets geboekt! Het visum verkrijgen heeft even geduurd en de nodige stress met zich meegebracht maar problemen lossen zich vanzelf op toch? (Ik vermoed nog steeds dat het alles te maken heeft met m’n look-a-like Joran die in Chili eindelijk eens opgepakt werd).

De komende maanden zal ik mijn uiterste best doen om via deze pagina iedereen jaloers te maken, en anders simpelweg te informeren over mijn status. Ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk mee te maken en de eerste maand en laatste maand zijn ook ingepland als maanden om te reizen door Chili en Zuid-Amerika.

Hou me in de gaten en tot snel!

• 23 Januari 2012 - 07:38

Gerard Hoogers:

Ik ga je volgen bram. Tip in stapelbedden altijd onder slapen!

• 23 Januari 2012 - 08:34

Sabien:

Het klinkt buitengewoon spannend, interessant. Alleen ja nu is wel je andere huisgenoot alleen!

• 23 Januari 2012 - 14:45

Fenneke:

Fantastisch Bram, ik kijk uit naar de verhalen. Heel veel plezier en geniet ervan.

• 24 Januari 2012 - 18:09

Cecilia:

Ik verheug me nu al op je verhalen, maar ga je natuurlijk wel heel erg missen

• 15 Februari 2012 - 15:46

Daniel Michaud:

Top. Bedankt! Lo leeré todos los días!
    Suerte, DM

• 08 Augustus 2019 - 08:11

Julia Heuvelman:

hoi Bram! super gaaf! ik wil zelf ook graag in Chili gaan studeren, ik vraag me heel erg af wat voor opleiding je doet??