Valdivia! - Reisverslag uit Valdivia, Chili van Bram Hoogers - WaarBenJij.nu Valdivia! - Reisverslag uit Valdivia, Chili van Bram Hoogers - WaarBenJij.nu

Valdivia!

Door: Bram Hoogers

Blijf op de hoogte en volg Bram

11 Maart 2012 | Chili, Valdivia

Het is zover, na ruim drie weken genieten van al het moois wat Chili te bieden heeft, zijn we aangekomen op de eindbestemming, Valdivia. Dit is de stad waar we de komende maanden zullen verblijven en hier bevind zich ook onze school, Universidad Austral de Chile. Het is een stadje dat qua grootte vergelijkbaar is met Maastricht, en voornamelijk bezet wordt door studenten. Er gaat een rivier dwars door de stad, met aan de oevers heerlijk chillende zeehonden. Wanneer je vanaf het centrum de brug over gaat kom je op ‘Campus Isla Teja’ terecht waar de universiteit bevindt. Dit terrein bestaat uit allerlei gebouwtjes met de verschillende faculteiten. Er zijn verder botanische tuinen te vinden, sportvelden, en zelfs een bank. Kortom, prima leeromgeving zo op het eerste gezicht.

Valdivia is weer totaal anders dan alles wat we gezien hebben, het is vooral groen. Dit heeft te maken met de vele regen die hier schijnt te vallen. (Tot nu toe alleen nog maar zon gezien dus we zullen wel weer mazzel hebben de komende maanden. De reis naar Valdivia was overigens nog een verhaal op zich. Vanuit Punta Arenas vlogen we woensdag in de ochtend met een tussenstop in Puerto Montt terug naar Santiago. Hier hebben we een taxi naar het centrum genomen waar we na een maaltijd en boodschappen voor in de bus doorgingen om onze koffers op te halen. We kwamen tegen 9 uur hier aan, en om 21.50 zou onze bus vertrekken aan de andere kant van de stad. Uiteindelijk hadden we om 21.15 een taxi, dus de beste man verteld dat er gehaast moest worden. Dit hield in dat we met 100km/h door Santiago scheurden en om 21.45 ongeveer aankwamen op het station. Toen waren we nog vol vertrouwen, tot we zagen dat er ruim 70 bushaltes waren met bussen die aan het wachten waren. Wij dus volgas zoeken naar halte 11, tot bleek dat we aan de andere kant van het blok moesten zijn voor onze maatschappij. Wij met 2 backpacks, 2 tassen en 2 koffers, waarvan de mijne alleen nog te slepen viel volgas naar de overkant gerend tot we een bus weg zagen rijden. Het was ook al een uurtje of 10, ik met alles wat ik heb voor de bus gaan staan en vragen of dat de bus was. Dat was het godzijdank, dus nat als wat toch nog de bus gered!

Terugkomend op waar het om ging, Valdivia. We zijn nu volop op jacht naar een huis waar we de komende maanden kunnen gaan wonen. Tot nu toe hebben we twee bezichtigingen gehad, dus ik ga er vanuit dat het binnen een week wel geregeld is. Tot nu toe hebben we het rustig aan gedaan. We zijn zoals ik al zei bezig met huisje zoeken, het stadje rustig leren kennen, en vooral dagelijks even over de versmarkt lopen die zich langs de rivier bevind. Hier wordt allemaal verse vis verkocht, zowel vanuit de zee, die niet ver weg is als uit de rivier. Ook groente vers van het land is hier te krijgen. Het is echt watertanden, even een klein voorbeeldje, een verse zalm koop je hier voor iets minder dan 5 euro per kilo, en daar weten we wel wat mee! Het aanbod aan verse vis is in ieder geval groter dan de diepvriesafdeling van de AH XL. Kortom, we beginnen al helemaal gewend te raken aan de stad, die helemaal niet verkeerd is.

Ook kijken we stiekem terug op de reis die we hebben afgelegd de afgelopen vier weken, en er kan wel het een en ander geconcludeerd worden. Allereerst was het een prachtige reis en hebben we intens genoten van alles wat we gezien hebben. Ook de harde feiten liegen niet, zo hebben we in 24 dagen ±21,400km afgelegd, exclusief excursies! We hebben 9 verschillende hostals beslapen, 9 full-day excursies gehad, om nog maar niet te spreken over de hoeveelheid toiletten die gebruikt zijn. We zijn daarnaast 2582 foto’s en enkele filmpjes verder, hebben volgens mij elk mogelijk klimaat gehad en misschien wel het knapste, zijn geen dag na tien uur opgestaan.

Maar zoals je dat soms hebt gaat de knop dus volledig om, en gaan we ons richten op de studie. De verslagen zullen vermoedelijk ook wat minder frequent worden bijgehouden maar ik doe wat ik kan. Voor de mensen met Whatsapp die echt niet zonder me kunnen: +56 9 8599 4337.

Tot snel!

• 12 Maart 2012 - 07:48

Gerard Hoogers:

leuk dat het een prettig (overzichtelijk)oord is. Succes met het vinden van de huisvesting. En nu aan het werk mannen!

• 12 Maart 2012 - 20:21

Lisa En Wim:

Hoi Bram, weer een fantastisch
    verhaal.....veel succes met je studie daar in het verre..!!

• 18 Maart 2012 - 14:54

Fenneke:

Bram, heel veel succes met de studie, maar de afgelopen weken heb je in ieder geval in pocket, fantastisch hoor! Blijf genieten.

• 20 Maart 2012 - 14:54

Lieve:

Bram,

Is er ook een adres voor alle fanmail vanuit Nederland? Die bergen met post kunnen hier echt niet blijven liggen!

X